Visie

Visie

Bij Kokon tekenen we voor creatieve, innovatieve, inclusieve en representatieve ontwerpen.

Creatief zijn zit in onze genen. We zijn echte makers en zoeken altijd naar de beste en mooiste invulling van de complexe uitgangspunten die elke opgave kenmerken. Daarbij gaan we verder dan voor de hand liggende oplossingen, zonder dat we de realiteit en betaalbaarheid uit het oog verliezen. Hoe gecompliceerder de opgave, hoe meer we ons uitgedaagd voelen!

Innovatief zijn zit in onze vingertoppen. We genieten van de ongekende mogelijkheden die nieuwe technieken ons brengen. Maar ook de waarde van oude beproefde oplossingen weten we te waarderen. Materialen raken we bijvoorbeeld graag aan om de textuur te voelen. Of we kloppen erop om ze te doorgronden. Soms willen we zelfs horen hoe ze klinken. Met als doel het vinden het beste materiaal voor elke situatie. 

Inclusief zijn zit in onze haarvaten. En dat op meerdere manieren. Sociaal inclusief zijn we al vanaf de oprichting van ons buro, nu meer dan 90 jaar geleden. Gericht zijn op de samenleving en het maken van woonruimte voor mensen die dat zelf niet kunnen regelen. Ooit gericht op de arbeiders om hen licht, lucht en ruimte te bieden. Nu meer gericht op gehandicapten of ouderen, om hen in een veilige en prettige woongeving te laten wonen. 
Ook wat betreft natuurwaarden zijn we inclusief. Onze stedenbouwkundige plannen zijn ruimer opgezet dan de norm, worden gekenmerkt door mooie sociale groene ruimtes en zijn gerealiseerd met hoogwaardige vriendelijke materialen.

Representatief zijn zit in ons denken. We willen graag bereiken dat onze werken een goede indruk maken. En niet alleen dat, maar ook dat ze een goede indruk achterlaten. Dus na 10 of 30 jaar nog steeds goed overkomen. We zullen onszelf dus niet snel verliezen in de waan van de dag.
Architectuur bouw je voor de toekomst. Met de middelen van vandaag. Daarbij koppelen we de kernwaarden van onze opdrachtgevers aan onze eigen kernwaarden en uit die synthese laten we een ontwerp ontstaan. Met een bijpassende stijl. En altijd goed doordacht en goed gebracht.

Visie
Visie
Visie
Visie