De Wijde Wiericke

Midden in het Groene Hart, net ten zuiden van de dorpskern Nieuwerbrug aan de Rijn, ligt de Wijde Wiericke. Samen met partners Veenstede Vastgoedontwikkeling en Boer Bouw heeft Kokon hier gewerkt aan het invullen van het laatste ontwikkelveld van een grotere ontwikkeling. De Wijde Wiericke biedt een prachtig wijds uitzicht over het landelijk groen.

Het door Kokon ontworpen plan bestaan uit 29 grondgebonden woningen in een variatie aan typologieën. Vrijstaande woningen worden afgewisseld door verschillende typen geschakelde woningen, van 2-onder-1-kapwoningen tot kwadrantwoningen.

Ook in het gevelbeeld is gekozen voor variatie. Traditioneel Hollandse woningen met opstaande dakranden en bakgoten, zoals je die terugziet in die bestaande dorpskern van Nieuwerbrug aan de Rijn, worden afgewisseld met woningen met een meer landelijk karakter, gekenmerkt door de grote dakoverstekken, mastgoten en donker, aardsgekleurd metselwerk.

Het totale gevelbeeld vindt zijn overeenkomst in de kaprichting, ingegeven door het slagenlandschap in noord-zuidelijke richting, en de begane grondverdieping die, tezamen met de uitbouw van o.a. berging en carport, in een andere kleur steen is opgetrokken dan de verdiepingen. Grote dakkapellen doorbreken de gootlijn tot aan de begane grond of eerste verdieping en geven de straatgevels zo een speels karakter.

Locatie Nieuwerbrug van den Rijn
Opdrachtgever Veenstede Vastgoedontwikkeling