BIM

BIM

Met behulp van BIM integreren we duurzame strategieën naadloos vanaf het begin van het project en stimuleren we een samenwerkingsomgeving waarin belanghebbenden de essentiële stappen voor een duurzaam ontwerp schetsen. Deze collectieve aanpak zorgt voor een harmonieuze samenkomst van architecten, bouwkundig ingenieurs en installatieadviseurs, waarbij BIM wordt gebruikt om ambitieuze duurzaamheidsdoelen vorm te geven.

Het BIM-proces bij Kokon is uitgebreid en collaboratief. In samenwerking met bouwkundige ingenieurs en installatieadviseurs worden ontwerpen nauwgezet gemodelleerd binnen het BIM-systeem. Dit virtuele model bevindt zich op een server die toegankelijk is voor meerdere disciplines en biedt voortdurend toegang tot de nieuwste ontwikkelingen. Van klanten tot regelgevende instanties, belanghebbenden hebben 24/7 toegang tot de dynamische staat van het model. Deze toegankelijkheid stelt hen in staat om technische mogelijkheden optimaal te benutten, feedback te geven, te beoordelen, te testen of inzichten uit het model te halen. Potentiële conflicten tussen elementen worden zorgvuldig opgelost door middel van botsingscontroles, waardoor een naadloos ontwerp wordt gegarandeerd.

Naarmate het BIM-model rijper wordt, worden tegenstrijdigheden geëlimineerd, waardoor het klaar is voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om het indienen van een aanvraag voor een milieuvergunning of het maken van gedetailleerde productietekeningen in overleg met leveranciers, de integriteit van het model staat voorop. Kokon's bedreven gebruik van BIM transformeert samenwerking in een gestroomlijnd proces, waardoor communicatie, nauwkeurigheid en efficiëntie worden verbeterd.