Kokon

Over Kokon

Kokon is een professioneel marktgericht architectenbureau dat bovendien gespecialiseerd is in stedenbouw. Het bureau heeft zijn wortels in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Met een portfolio waar diverse rijksmonumenten in voorkomen kunnen we trots zijn op bijna een eeuw mooie werken maken. De huidige naam van het bureau - Kokon Architectuur en Stedenbouw - stamt uit 1975 als voortzetting van het toenmalige bureau Van Tijen en staat thans onder leiding van de architecten ir. Ron van Leeuwen en ir. Henk Middelkoop. Kokon is met name actief op het gebied van woningbouw, woonzorgprojecten en stedenbouw.

Kokon

  • ontwerpt voor woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, zorginstellingen, overheden en particulieren
  • heeft architecten in dienst die over verschillende ontwerpstijlen beschikken, waardoor Kokon van alle markten thuis is
  • spreekt de taal van de opdrachtgevers
  • beschikt over een groot inlevingsvermogen in de belanghebbenden
  • werkt snel en kostenbewust
  • speelt in op veranderingen in de maatschappij en streeft naar ontwerpen die een prettige woonomgeving waarborgen

Voor alle projecten werkt Kokon met Revit, 3D-modelleersoftware, speciaal ontwikkeld voor BIM-processen. Revit staat voor visualisatie, ketenintegratie, driedimensionaal bouwmodel en transparantie, en gaat hand in hand met bouwkunde en regelgeving. Op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik heeft Kokon de specialisten in huis om projecten te realiseren binnen de uitgangspunten van NOM (nul-op-de-meter), BENG (bijna energie neutrale gebouwen), Passief Bouwen en ga zo maar door.

Wilt u meer over Kokon weten? Neem gerust contact met ons op!