Akkerranden fase 4 gestart

06-03-2023

Samen met de kopers, Gemeente Voorne aan Zee, BPD Gebiedsontwikkeling en VORM Holding werd de start van de bouw van 50 woningen in fase 4 feestelijk gevierd! Hiermee is De Akkerranden bíjna voltooid.

Kokon heeft de stedenbouw en architectuur voor alle180 woningen op deze locatie verzorgd. De toegepaste architectuurstijl komt voor uit een onderzoek naar de “streekeigen” woningbouw van Oudenhoorn. De bebouwing toont een verscheidenheid aan metselwerk kleuren met contrasterende rollagen boven de kozijnen. De rijke geveldetaillering en kenmerkende eigenschappen; zoals de gestucte gevels in blokverband, de gebogen topgevels en het toepassen van gevelankers zien we terug in het ontwerp. Bekijk hier meer.

Alle woningen zijn energiezuinig en worden opgeleverd met warmtepomp. De warmtepomp in combinatie met zonnepanelen zorgt voor lage energielasten. Met de Groenverklaring die wordt afgegeven, kan een voordelige groenfinanciering worden afgesloten.

Wethouder Igor Bal van de gemeente Voorne aan Zee vertelt: "We vieren nu de start van de vierde fase, maar ik kijk al uit naar de laatste fase, als ook de sociale huurappartementen gebouwd worden. Kortom, een nieuwe buurt met voor ieder wat wils."