Start bouw sociale huur De Akkerranden

07-06-2023

De bouw van 24 sociale huurwoningen in fase 5 van nieuwbouwproject De Akkerranden in Oudenhoorn is officieel ingeluid. Anja van der Sijde (Woonstichting De Zes Kernen), Wethouder Igor Bal (Gemeente Voorne aan Zee), Paul Opstal (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Guido Voermans (VORM) kwamen bij elkaar om dit feestelijke moment te vieren.

Fase 5 vormt het sluitstuk van de duurzame woonwijk met in totaal 180 woningen. De nieuwe dorpse woonwijk biedt een uiteenlopende groep mensen de kans om in een fijne buurt te wonen met lage woonlasten. Alle sociale huurwoningen worden dankzij een luchtwarmtepomp en zonnepanelen opgeleverd met lage energielasten.

De Akkerranden kenmerkt zich door de vrije en landelijke ligging ten opzichte van het dorp Oudenhoorn en Hellevoetsluis, de kindvriendelijke en dorpse opzet én de aandacht voor energiezuinigheid en betaalbaarheid. Langs de rand van het plan wordt een bloemrijke groene rand gerealiseerd voor verrijking van de biodiversiteit. Woonwijk De Akkerranden is ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw.

VORM levert de laatste woningen op in het derde kwartaal van 2024.