Rijksmonument Arsenaal in RenovatieTotaal

09-01-2023

In Gemeente Vlissingen zijn we druk bezig met de transformatie van het voormalige wapenarsenaal tot luxe hotel. André van Deursen en Henk Middelkoop geven in RenovatieTotaal een inkijkje in de manier waarop de karakteristieke uitstraling wordt gewaarborgd, terwijl verschillende innovatieve klimaatconcepten worden toegepast. Ontdek hier meer.

"Wij hebben een ingrijpende herstructurering ontworpen om een luxe hotel in een historische setting in te bouwen op een reversibele en dus circulaire manier: alles is er over pakweg een paar decennia eenvoudig uit te halen en dan heb je het authentieke casco weer volledig tot je beschikking. We hebben dit klimaatconcept besproken met de opdrachtgever AVV Beheer BV, die restauratie van Zeeuwse monumenten hoog in het vaandel heeft staan."

"Door enkele delen van het gebouw, zoals het grote, zinken dak, weer in ere herstellen, geven we het authentieke beeld van deze omgeving van Vlissingen terug. Het Arsenaalcomplex omvat behalve het Arsenaal ook een theatergebouw, een uitkijktoren en de Carrousselflat. Andere delen zijn al eerder gerenoveerd of worden in de komende jaren opgeknapt. De transformatie van het Arsenaal betekent een upgrading van de aanblik en beleving van het hele gebied."

I.s.m. AVV Vastgoed, Bouwgroep Peters, Van de Velde Installatiegroep