Fase 2 Akkerranden: eerste paal geslagen

09-02-2022

De eerste paal voor fase 2 van De Akkerranden is geslagen! Hiermee is de bouw van 31 nieuwbouwwoningen ingeluid. In totaal heeft Kokon alle 174 woningen en het stedenbouwkundig plan van de wijk mogen ontwerpen. Naar verwachting worden de woningen van fase 2 in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

De bebouwing toont een verscheidenheid aan metselwerk kleuren met contrasterende rollagen boven de kozijnen. De rijke geveldetaillering en kenmerkende eigenschappen; zoals de gestucte gevels in blokverband, de gebogen topgevels en het toepassen van gevelankers zien we terug in het ontwerp. De omgeving en de aangrenzende wijk zijn dus erg belangrijk geweest in het ontwerpproces. Niet alleen voor de uitstraling van de woningen, maar voor de sfeer en de beleving van de gehele wijk. Pleintjes, groene straten en de Brink spelen daarom een belangrijke rol. Lees hier meer.

Samen met VORM Holding en BPD Gebiedsontwikkeling realiseren wij de nieuwe doorstroomwijk met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, sociale huurappartementen, starterswoningen en in deze tweede fase ook levensloopbestendige woningen.