Kloek romantisch wonen in Weespersluis

03-05-2024

In het waterrijke Weespersluis tussen het historische Weesp en het IJsselmeer komen in totaal (gefaseerd) zo’n 1200 woningen. De ontwikkeling Weespersluis is opgedeeld in drie wijken, ieder met een eigen karakter, te weten: Vechtrijk, Lanenrijk en Waterrijk. Kokon is door Adriaan van Erk en BPD gevraagd om een ontwerp te maken voor drie deelgebieden binnen Waterrijk.

Bij het ontwerp van het eerste door Kokon ontworpen deelgebied heeft het werk van Egbert Reitsma (1892- 1976) als inspiratie gediend. De 43 grondgebonden woningen in dit deelgebied kenmerken zich door een ‘kloeke’ verschijningsvorm, met grote, veelal geknikte, kappen, robuuste doorstekende massa’s in metselwerk, forse dakkapellen met geïntegreerde zitbankjes, en markante erkers.

Twee bijzondere specials, vrijstaande woningen die overhoeks aan het water zijn gepositioneerd, zijn voorzien van een afwijkende zinken kap met een vertandende detaillering die is gebaseerd op de door Reitsma te Weesp ontworpen kerk. Ontdek hier meer.

Inmiddels is 90% van de woningen in de fase 5B1.a verkocht en zijn de overige woningen onder optie.