Kokon op RTL7

27-10-2016

Op zondag 13 november nam Ron van Leeuwen ons mee naar het project Mossenest 2 in Noordwijkerhout. Dit deed hij in het programma Ondernemend Nederland van RTL7. 

Het thema van het programma was Gezonde Gebouwen. Dit is meer dan rekening houden met ventilatie, vocht en zonnestand. Ook saamhorigheid en het creëren van gemeenschappelijke ruimtes draagt bij aan het welbevinden van mensen, stelt Ron.

De gezonde combinatie

Kokon heeft veel aandacht voor de combinatie van stedenbouw en architectuur. Met een goede afstemming levert dit een gezonde wijk, gezonde woningen en gezonde mensen op.

De combinatie van stedenbouw en architectuur komt in Mossenest tot uitdrukking in de toepassing van hofjes, een singel, een kasteel en een plein. Voor bewoners die zorg behoeven is een kloostertuin en een dakterras aangelegd. Dit alles is zodanig met elkaar in verband gebracht dat er een bijzondere woonvorm is ontstaan. Zoals Ron zegt: “Overal is identiteit aan een plek verbonden.”

Een uniek woon- en leefklimaat

Er is veel variatie in architectuur ontstaan, met veel aandacht voor veiligheid en gemeenschappelijkheid. Het grote centrale park geeft licht en lucht voor alle bewoners. Kokon heeft ook de inrichting, bestratingen en het straatmeubilair ontworpen. Zo is een uniek woon- en leefklimaat ontstaan.

De woonwijk Mossenest 2 telt 500 woningen. Kokon heeft het stedenbouwkundig plan en 200 woningen ontworpen. Het tv-onderwerp is gefilmd op maandag 24 oktober.