Ronald afgestudeerd met vernieuwend zorgconcept

11-07-2022

Wat zijn we trots op onze afstudeerder Ronald Vink die met een mooie 9 is geslaagd voor zijn opleiding! Lees hieronder meer over zijn baanbrekende zorgconcept dat inspeelt op de individuele behoeftes van mensen met een beperking. Wij gaan het binnen Kokon en Livable zeker toepassen!

"Mijn afstuderen stond in het teken van mensen met een beperking, specifiek de groep die woont in een zorginstelling. Het doel van deze opgave was de levenskwaliteit van de leefomgeving en de beleving in hun woning te verbeteren, samengevat in de zin: “Niet hun woning in de zorg, maar de zorg in hun woning.”

POC is mijn eindproduct. De personal open-space divider. POC is een variabel en toekomstbestendig systeem wat mensen in de zorg de keuzevrijheid weer in handen geeft. Dit heeft als resultaat een woning die rekening houdt met de bewoners. Niet alleen met hun beperkingen, maar juist ook met hun individuele behoeftes. Deze groep heeft namelijk net zoveel recht op haar eigen plek, als u en ik. Niet meer de standaard rigide indelingen en materialisering, maar een flexibel systeem wat in dienst staat van de toekomstige bewoner.

Waaruit is het ontstaan, wat zijn mijn ontwerpuitgangspunten en hoe werkt het: bekijk hier de conceptvideo van POC." Ronald gaat de komende tijd fulltime aan de slag bij Kokon.