Dagje Rotterdam voor Secretaressedag 2022

21-04-2022

Naast de gebruikelijke bos bloemen maakt Kokon Architectuur & Stedenbouw dit jaar écht werk van Nationale Secretaressedag. Het architectenbureau zet op donderdag 21 april naast de eigen secretaresse ook die van hun zakelijke relaties in de schijnwerpers, door ze uit te nodigen voor een feestelijke dagje Rotterdam. Met dit initiatief wil het bureau het essentiële werk van de management assistant - als stille maar drijvende kracht achter de organisatie - op een eigentijdse manier huldigen.

De dag begint voor de ongeveer twintig genodigden met een ontvangst op kantoor bij Kokon, gevolgd door lunch op de Kop van Zuid en een tour door de stad, aan en in het water. In 2019 organiseerde het architectenbureau voor de eerste keer een soortgelijk event; deze dag werd als een groot succes ervaren, en krijgt daarom in 2022 - na een pauze van 2 jaar door de Coronapandemie - een langverwacht vervolg.

Bea Kerklaan, directiesecretaresse bij Kokon: “Natuurlijk heb je je collega's regelmatig aan de lijn, en dat schept een band; maar uiteindelijk heb je elkaar in de meeste gevallen nog nooit in het echt ontmoet. Daarom zijn we drie jaar geleden op het idee gekomen om om deze dag te organiseren. Die was niet alleen heel erg gezellig, maar er ook zijn mooie relaties uit opgebloeid. En dat is privé waardevol, maar ook zakelijk, want het maakt de samenwerking net wat makkelijker.”

Niet alleen onze eigen secretaresses Bea Kerklaan en Patty van der Heijden hebben we in het zonnetje gezet, maar ook de secretaresses van onze relaties hebben we uitgenodigd voor een feestelijk dagje Rotterdam. Daarnaast biedt een dag als deze ook de kans om kennis en ervaring uitwisselen met mensen uit het eigen vakgebied. “Want - dat mag best wel eens gezegd worden - management assistant zijn is een vak. Je bent het visitekaartje van de organisatie, iemand die het overzicht houdt, ook onder druk gezellig en benaderbaar blijft. De spin in het web. En juist daarom is deze extra waardering zo welkom. Kokon is, bij mijn weten althans, het eerste bedrijf dat verder gaat dan het gebruikelijke bloemetje op Nationale Secretaressedag.”

De management assistent is een onmisbare schakel in het bedrijfsleven, zeker in een veelzijdig en dynamisch vakgebied als de architectuur. Contacten en afspraken met opdrachtgevers, aannemers en adviseurs lopen veelal via het secretariaat. Ron van Leeuwen, partner bij Kokon: Het is voor organisaties essentieel dat het secretariaat op een makkelijke en toegankelijke manier kan samenwerken met de secretaresses aan de andere kant van de lijn. Zij zijn de spil van de organisatie en kunnen het stressvolle bestaan van de directie aanzienlijk verlichten - zeker in hectische tijden. Een goede reden, in onze optiek, om iets extra’s te doen - niet alleen voor onze eigen collega’s, maar ook voor die van onze zakelijke relaties.”

Carla, Esther, Maya, Yolanda, Patricia, Manuela, Rosanne, Rianne, Eelke, Corine, Anita, Margreet, Petra, Lisanne, Chantal, Jacqueline, Mary, Priya, bedankt dat jullie erbij waren!

Droogbloemenboeket: Bloem en Plezier
Vervoer: Nooteboom Tours
Restaurant: By Ami Urban Bistro
Sweets: Suukerbuuk (Instagram @Suukerbuuk)
Activiteit: Splashtours Rotterdam