UNUN studio visit aan Kokon

19-02-2024

Het Oekraïens-Nederlandse netwerk UNUN.NU bracht een studio visit aan Kokon. Samen hebben we gepraat over Kokon's ervaring met de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog als inspiratie voor de wederopbouw van Oekraïne.

Ukraine - the Netherlands Urban Network is een groeiende gemeenschap van Oekraïners in Nederland, Nederlandse architectuur- en ruimtelijke ordeningsorganisaties en andere ruimtelijke professionals die hun krachten hebben gebundeld om kennis uit te wisselen in het kader van de wederopbouw van Oekraïne: https://unun.nu/

Op initiatief van Kokonner Valeriia Grokholska kwam de groep langs in het symbool van de wederopbouw van Rotterdam, het Groot Handelsgebouw, en kon ze vanaf het dak uitkijken over de wederopgebouwde stad. Dit leidde tot belangrijke vraagstukken rondom de wederopbouw van Oekraïne: Welke methodologieën zijn toepasbaar? Wat wordt de rol van sociale huur? Hoe ga je om met toegankelijkheid, zeker in het kader van oorlogsslachtoffers met een fysieke beperking? Kokon buigt zich graag samen met UNUN over het beantwoorden van deze en meer vragen.