De Vlootschouwer

Op de oude Albeda locatie ontwikkeld Kokon samen met Maasdelta Groep, Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland, de gemeente Maassluis en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV nieuwbouwproject De Vlootschouwer. De Vlootschouwer is een woongebouw van elf bouwlagen, waarvan tien verdiepingen. Hierin komen zeventig betaalbare sociale huurappartementen van Maasdelta voor senioren en een polikliniek. 

Het merendeel van de appartementen telt drie kamers. Alleen helemaal bovenin zijn een paar woningen te vinden die vier kamers tellen. Uiteraard is het gehele complex rolstoelvriendelijk aangezien er senioren komen te wonen. Het complex krijgt een groen dak met zonnepanelen.

De FSG is eigenaar van de ruimtes op de begane grond en verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade. Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving.

 

Locatie Maassluis
Opdrachtgever Maasdelta Groep, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Dura Vermeer BV
Team
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige
Roy Gorissen architect