De Hofpoort

Op de plek waar de Diependorst en de Hofdijksweg elkaar vinden, komt De Hofpoort. Een prachtig nieuwbouwplan met 33 gasloze, duurzame en vooral royale appartementen. Dit project wordt gekenmerkt door tijdloze architectuur, slimme indeling en fijne balkons en terrassen.

Tijdloze architectuur

Het gebouw heeft een aantrekkelijke, getrapte vorm. Door deze opbouw voelt De Hofpoort kleinschalig en achter de charmante gevels gaat een grote variatie van appartementen schuil. Kokon heeft goed gekeken naar de buitenruimten, zodat bewoners altijd een plek in de zon of schaduw vinden. Als De Hofpoort straks gebouwd is, heeft Ouddorp er een mooi landmark bij dat de entree naar het dorp markeert.

Royale appartementen en buitenruimte

Het trappenhuis wordt omarmd door de 2 gebouwdelen, met een wisselend aantal appartementen per verdieping. In het totaal komen er 33 appartementen die verschillen in grootte en ligging. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 74 tot 150 m2. Elk appartement heeft een fijne buitenruimte in de vorm van een balkon of (dak)terras. Bijzonder is dat een aantal appartementen gelegen is aan de Kokon galerij: een extra brede galerij heeft met een (2e) privéterras. Een praatje is hier zo gemaakt.

Ruimtelijke terreininrichting en parkeren

De ruimte rondom De Hofpoort wordt heerlijk groen. De huidige zandwal wordt geherstructureerd en voorzien van gevarieerde beplanting. In overleg met de opdrachtgever, landschapsarchitect en de gemeente worden bomen en planten geselecteerd die bijdragen aan een gevarieerde flora en fauna. Het parkeren is goed geregeld in De Hofpoort: in de garage heeft iedereen een eigen parkeerplaats. Op het parkeerterrein is voldoende ruimte voor een 2e auto.

Duurzaam en comfortabel wonen

De Hofpoort wordt een heel comfortabel thuis. Het gebouw wordt namelijk volgens de laatste BENG normen gebouwd. De appartementen krijgen een warmtepompsysteem en vloerverwarming. Daarnaast worden er voor ieder appartement een aantal zonnepanelen geplaatst op het dak. Kortom, de appartementen zijn gasloos en uitstekend geïsoleerd. Dit is voor de aarde én de eindgebruiker van De Hofpoort de beste keuze.

Planning

De verkoop startte in november 2023.

Projectwebsite: https://www.hofpoortouddorp.nl/

Impressies door: Hameeteman Makelaardij

Locatie Ouddorp
Opdrachtgever Hameeteman Makelaardij, Van Den Nieuwendijk Bouw BV
Team
Henk Middelkoop directeur / architect
Sharon Engelsma assistent projectleider / technisch ontwerper
Lars Schoonderwoerd technisch ontwerper
Jeroen Moerman architectonisch erfgoedontwerper