Hooghkamer 'De Wals'

Hooghkamer is één van de nieuwe woonkernen van Voorhout, een plezierige plaats in de Bollenstreek. Veel groen en water in de omgeving, en een grote diversiteit aan woningen, in wijken genaamd Lint, Dorp, Park en Singels.

In de wijk 'Singels' heeft Kokon het sfeervolle buurtje 'De Wals' ontworpen. Woningen met een landelijke uitstraling, mede dankzij de veranda's. Het buurtje is uitgevoerd in een afwisselende kleurstelling en in een moderne landelijke stijl, met wisselende kaprichtingen.

De gevels zijn voorzien van enkele verbijzonderingen in het metselwerk, dat uit een fraai kleurpalet is samengesteld, gemeleerde rode baksteen en wit keimwerk.

Topgevels zijn voorzien van windveren en een makelaar met ligger, hetgeen de landelijke uitstraling van het geheel versterkt. De daken zijn uitgevoerd in een moderne antracietkleurige vlakke pan. Ook zijn PV-cellen in het dak geïntegreerd. De woningen zijn opgeleverd als ‘Plus-op-de-Meter'. Dit houdt in dat de huizen meer energie opbrengen, dan dat zij verbruiken, conform het Plusleven® woningconcept.

Het gevarieerde straatbeeld wordt tevens versterkt door variatie in de diepte van de voortuinen. Groene erfafscheidingen versterken het beeld van een 'tuindorp'.

Locatie Voorhout
Opdrachtgever Van der Hulst Bouwprojecten BV
BVO 2.511 m²