Nieuw Rein

Een divers woonaanbod, transparantie en groen zijn kernwoorden die steeds terugkomen in het ontwerp. Er worden 102 woningen gerealiseerd in diverse groottes en prijsklassen. De eerste fase zal bestaan uit 24 twee-onder-een-kap woningen, 10 herenhuizen en 1 vrijstaande woning. De tweede fase biedt ruimte voor geschakelde twee-onder-een-kapwoningen en twee-onder-een-kapwoningen langs de Oude Rijn, karakteristieke herenhuizen, eengezinswoningen en huurwoningen.

Er zijn woningen die uitkijken op de Oude Rijn en in het straatbeeld zullen veranda’s kenmerkend zijn. De tuinen zijn royaal en de ruime opzet zorgt voor transparantie tussen de woningen en woonblokken. Voor de bewoners komen er mooie groenstroken en een haventje. Het water in de wijk heeft een open verbinding de Oude Rijn. Watersport en recreatie lopen als een rode draad door de wijk. Bovendien heeft Nieuw Rein een uitstekende bereikbaarheid en het ligt centraal midden in de Randstad.

In mei 2022 werd een akkoord getekend voor de toevoeging van 15 sociale huurwoningen. De 15 rijwoningen worden gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. De woningen hebben een oppervlakte van circa 90 m2, krijgen drie slaapkamers en parkeren op het binnenterrein of in de straat. De toekomstige bewoners wonen straks in alle comfort in een groene en waterrijke buurt en kunnen genieten van het haventje en de fraaie zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn.

Wonen in Nieuw Rein: een buitenkans voor de ware levensgenieters.

Locatie Hazerswoude
Team
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige
Raimond Jense senior stedenbouwkundig ontwerper / BREAAM-expert
Roy Gorissen architect
Teun Claassen Stedenbouwkundig ontwerper