Parnassia

Door subtiele toevoegingen van verdiepingshoge witte verticale betonnen elementen tegen de galerij- en balkonvloeren zijn de 6 galerijflats aan de Parnassialaan getransformeerd tot een gebouw met een totaal nieuwe uitstraling. De verticale elementen verspringen en in combinatie met nieuwe glazen- en lamellenhekwerken ontstaat er een dynamisch beeld. De horizontale belijning van de galerijflat wordt hiermee ook doorbroken.

De gebouwen hebben elk een uitgebreide entreehal gekregen met een extra lift die onderdeel wordt van de architectonische uitstraling van het gebouw. De kopgevels zijn meegenomen in de totale uitstraling. De omkadering van de kopgevels krijgt dezelfde kleur en materiaal als de nieuwe lift.

Het bestaande metselwerk van de bergingslaag op het maaiveld en de technische ruimte op het dak zijn gekeimd in antraciet, waardoor er een contrast ontstaat met de toegevoegde witte en oranje gekleurde gevelelementen.

Locatie Hellevoetsluis