Vijfheerenlanden

Door subtiele toevoegingen van verdiepingshoge verticale betonnen elementen tegen de galerij- en de balkonvloeren zijn beide galerijflats getransformeerd tot gebouwen met een totaal nieuwe uitstraling. Door de verticale elementen te laten verspringen en door gebruik van nieuwe glazen- en lamellenhekwerken ontstaat er een dynamisch beeld. De horizontale belijning van de galerijflat wordt hiermee ook doorbroken.

De gebouwen hebben elk een eigen entreeontwerp over 2 lagen gekregen. Dit versterkt de individuele herkenbaarheid van de gebouwen. Daarnaast heeft elk gebouw zijn eigen steunkleur (groen en blauw). Deze kleuren komen terug op alle draaiende delen (deuren en ramen), op verticale beplatingen op de galerij- en balkongevels, op de bergingswanden aan de van Duvenvoordestraat en op de binnenafwerking ter plaatse van de entreezones.

Op het maaiveld zijn over de volledige hoogte puien geplaatst aan de Van Duvenvoordestraat waarachter de bergingsgang bevindt. Dit verbetert de veiligheid op maaiveld en geeft de plint een open karakter. De bergingswanden met daarop de steunkleur zijn hierdoor overdag en ’s avonds goed zichtbaar vanaf de straat. 

Locatie Vianen