Wilheminahaven Wadi woningen

Wonen aan de wadi, de groene long van Wilhelminahaven, betekent veel privacy en natuurbeleving. Aan de achterkant staat de woning met z’n voeten in de verdiepte groenstrook. Het hoogteverschil is bijna twee meter. De wadiwoningen liggen speels verstrooid aan de grote wadi die door de wijk Wilhelminahaven loopt.

De situatie, waarbij de woningen door het hoogteverschil een eigen podium krijgen, is markant te noemen en draagt bij aan het karakter als eigenzinnige woning binnen Wilhelminahaven. De woning komt vijf keer voor in het plan en door de speelse ligging ten opzichte van de wadi, is elke woning uniek.

De gevel is opgetrokken uit een fris, modern metselwerk met ambachtelijke metseldetails. Rollagen, staand metselwerk en subtiele verspringingen leiden tot een sculpturaal geheel. Een tweede, donkere steen, wordt ingezet als accentkleur in de gevel. De entree is geaccentueerd met een houtachtige lambrisering en men komt droog binnen onder een luxe luifel.

De ramen liggen verdiept ten opzichte van het metselwerk. Dit levert een mooie extra schaduwwerking op in de gevel. Elk raam is toegespitst op de functie van de achterliggend ruimte in een spel waarbij privacy en openheid worden afgewisseld. De verschillende raamopeningen zijn daardoor allen verschillend van elkaar wat een moderne uitstraling geeft De combinatie van subtiele details met de donkere, aluminium kozijnen, geven een modernistische tint aan de traditionele vorm van de woning. Een speels geheel dat uitnodigt van alle zijden te worden bekeken!

De begane grond heeft een standaard woonprogramma met een ruime woonkamer en keuken en op de verdieping het slaapprogramma. Echter kan de woning ook worden ingericht als werkwoning met een separaat te benaderen werkruimte aan de straatzijde. Een levensloopbestendige woning met hoofdslaapkamer met ensuite badkamer op de begane grond is ook mogelijk.

De woning heeft op elke verdieping een buitenruimte die gecombineerd de ochtend- en avondzon pakken. Het terras op de begane grond is te bereiken vanuit de woonkamer/keuken via een schuifpui, voor maximaal comfort, en vanaf de straat via een poort. De buitenberging werkt als afscheiding tussen de straat en het terras. Vanuit het terras kijkt men uit over de wadi. Het op de verdieping gelegen terras grenst aan de hoofdslaapkamer en biedt door de ligging diep binnen het gebouwvolume veel privacy. Een pergola geeft schaduw.

Locatie Oosterhout