Archikidz 2018

15-05-2018

Ook dit jaar heeft Kokon zich verbonden met Archikidz. Archikidz is een groot Rotterdams architectuurevenement voor meer dan 300 kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Onder begeleiding van professionele architecten leren ze te ontwerpen en bouwen ze hun eigen maquette.

Dit jaar is het thema ‘de Geheime Kamer’. Kokon LAB, de innovatieve motor van ons bureau, helpt dit thema vorm te geven.

Hoe zou je een Geheime Kamer moeten verstoppen? Verbergen achter een spiegelwand? Camoufleren? Verhullen achter een nepgevel van een speelgoedwinkel? Of moet je jouw superspecialestiekeme Kamer juist onbereikbaar maken door draaiende trappen? En wie kunnen er naar binnen, en hoe doen ze dat ongezien? Misschien kun je de Geheime Kamer maar vanaf 1 punt zien of zul je door een special valluik met glijbaan moeten gaan? En hoe groot is de Geheime Kamer eigenlijk en wat doe je daar? Verzamel je iets wat niemand mag zien?

Op zaterdag 26 mei mogen kinderen hierover nadenken in de Maaszaal van het Scheepvaart en Transport College aan de Lloydpier in Rotterdam. Architecten en bouwkundigen van ons bureau zullen die dag meehelpen met het begeleiden van kinderen in het realiseren van hun eigen ontwerp. Hier nog wat beelden van het vorige seizoen, we houden je op de hoogte!