Bouw activiteitencentrum Swetterhage vordert snel

23-08-2022

Op woon- en werklocatie Swetterhage van Gemiva heeft Kokon het ontwerp gemaakt voor een nieuw activiteitencentrum. Het gebouw zal functioneren als dagbesteding voor de cliënten van de locatie. De bouw is goed onderweg en zal volgens planning eind 2022 zijn voltooid.

In het activiteitencentrum bevinden zich 10 groepsruimten verdeeld over twee verdiepingen met diverse nevenfuncties, zoals individuele ruimte per groepsruimte, multifunctionele ruimten. Dit betreft de 4e fase van een langlopende metamorfose waar Kokon al bijna 20 jaar bij betrokken is: in 2003 begonnen we met een stedenbouwkundig plan!

Net als alle eerdere gerealiseerde projecten op Swetterhage heeft ook dit gebouw zijn eigen architectuurstijl. In plaats van traditioneel metselwerk is er gekozen voor een ander duurzaam materiaal als gevelbekleding: Rockpanel. Door het toepassen van een gevelraster, het spel met dicht-open verhoudingen en variaties in de diepten van de gevelbekleding zorgen voor een divers, fris en speels beeld aan het centrale park van Swetterhage.