Swetterhage, fase 4 Activiteitencentrum

Op de locatie Swetterhage aan de Blankaartweg te Zoeterwoude, heeft Kokon het ontwerp gemaakt voor een activiteitencentrum voor stichting Gemiva-SVG. Het gebouw zal functioneren als dagbesteding voor de cliënten van de locatie.

Dit activiteitencentrum betreft de 4e fase van een langlopende metamorfose waar Kokon al bijna 20 jaar bij betrokken is. De metamorfose startte voor Kokon in 2003 met een stedenbouwkundig plan. De fasen 1 t/m 3 zijn inmiddels gerealiseerd.

In het activiteitencentrum bevinden zich 10 groepsruimten verdeeld over 2 verdiepingen met diverse nevenfuncties, waaronder individuele ruimte per groepsruimte, multifunctionele-, sanitaire- en bergruimten.

Net als alle eerdere gerealiseerde gebouwen per fase op de locatie, heeft het activiteitencentrum ook zijn eigen architectuurstijl waardoor de diversiteit binnen de gehele locatie verder wordt versterkt. In plaats van traditioneel metselwerk, is er gekozen voor een ander duurzaam materiaal als gevelbekleding: Rockpanel. Door het toepassen van een gevelraster, het spel met dicht-open verhoudingen en variaties in de diepten van de gevelbekleding zorgen voor een divers, fris en speels beeld aan het centrale park van Swetterhage.

In het voorjaar van 2023 is het gebouw in gebruik genomen.

Locatie Zoeterwoude
Opdrachtgever Gemiva SVG
Team
Süleyman Özbek bureaumanager / architect