Forte, Hardinxveld

17-07-2015

Een optimistische sfeer, een wijkje dat een soort vakantiegevoel uitstraalt en waar het ontspannen en eenvoudig leven is. Dat was van meet af aan de ambitie bij het project Forte, gelegen aan het riviertje de Giessen te Hardinxveld-Giessendam.

Hoe heeft Kokon dit samen met haar opdrachtgever kunnen bereiken? Natuurlijk is er ingezet op veel variatie tussen de woningen, goede tuinen met al volgroeide heggen, en een ruim straatprofiel. Wat vaak wordt onderschat is het toepassen van zorgvuldig ontwikkelde details die vakmanschap van weleer uitstralen, denk bijvoorbeeld aan de uitgetimmerde dakoverstekken en geprofileerde boeiborden, maar ook aan het toepassen van ontworpen voordeuren en klassieke raamverdelingen.

Voor alles wordt de sfeer van het wijkje echter gedragen door de consequente keuze voor karakteristieke materialen. Een dieporanje baksteen van hoge kwaliteit voor de onderbouw van de woningen, een keramische licht gesmoorde oranje pan met een subtiele kleurmelange voor de zadeldaken en topgevels, en een fris wit gesausde eerste verdieping daartussen.

Deze keuze is al vroeg in de ontwikkeling van het plan tot stand gekomen en door alle betrokken partijen meteen als de drager van het plan herkend. Inmiddels is de verkoop gestart en heeft de markt onze vermoedens meer dan bevestigd. Wij wensen alle betrokkenen veel plezier bij het realiseren en bewonen van dit opvallende stukje Hardinxveld.