Plan Maaslandse Zoom enthousiast ontvangen

04-05-2023

Tijdens een succesvolle inloopavond van nieuwbouwproject Maaslandse Zoom konden geïnteresseerden hun blik op het plan konden werpen. Momenteel ligt het ontwerpbestemmingsplan nog ter inzage bij de Gemeente Midden-Delfland, maar tijdens de informatiebijeenkomst waren de reacties op de conceptontwerpen in ieder geval zeer positief.

Langs de centrale groene zichtlijn creëren we drie sfeergebieden in een goed afgestemde architectuur. Allereerst ’t Landje, de entree van de wijk. De Slagen vormt de verbinding tussen de andere twee deelgebieden. Aan de rand van het Voedselbos komt De Uitkijk: appartementen die uitkijken op de Maaslandse polder. In totaal moeten er 109 woningen verrijzen in het gebied dat grenst aan de Hofsingel.

Wethouder Wendy Renzen- van Leeuwen: "Deze nieuwe woonbuurt is ruim opgezet en heeft een groene uitstraling door de centrale groene zichtlijn die door het gebied loopt. De Maaslandse Zoom kenmerkt zich door een gevarieerd woningaanbod met dorpse architectuur en met een inrichting van het openbaar gebied die ervoor zorgt dat er een krachtige, duurzame en klimaatbestendige woonbuurt met een eigen identiteit ontstaat."