Kokon en Tunecare samen actief in Turkije voor ouderen- en gehandicaptenzorg

25-01-2018

Turkije heeft de jongste bevolking van Europa, maar is tegelijkertijd ook het snelst ouder wordende land van Europa. De komende jaren staat Turkije voor een grote uitdaging als het gaat om ouderen- en gehandicaptenzorg. Door het groeiende gezondheidstoerisme, biedt het land ook veel mogelijkheden voor ouderen in Europa en elders in de wereld.

Rondom deze thema’s werd van 31 november tot 1 december 2017 de ‘Fifth International 3rd Spring of Life, Tourism and Dynamics Congress’ gehouden te Ankara, Turkije.

Süleyman Özbek heeft namens Kokon en Stichting Tunecare (Turkey-Netherlands Care Development) een presentatie gehouden op dit congres. Tijdens deze presentatie hebben veel gerealiseerde projecten en studies van Kokon in Nederland en in Turkije de revue gepasseerd. Meer informatie over deze projecten en studies is te vinden op www.kokon.nl.

Kokon en Tunecare hebben samen als doel de komende jaren veel projecten te realiseren voor de ouderen- en gehandicaptenzorg in Turkije, waarbij de hoge Europese normen als hoofddoel gesteld zullen worden. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is het overbrengen van de jarenlange opgedane kennis en ervaring met inachtneming van de culturele, de traditionele en de religieuze verschillen.