Livable gaat Chinees-Nederlandse samenwerking aan

13-02-2023

Afgelopen woensdag ondertekende Livable een Memorandum van Overeenstemming met haar Chinese partners, in het bijzijn van Nico Schiettekatte, Ambassaderaad voor Gezondheid, Welzijn en Sport op de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China. Deze bilaterale samenwerking vergroot de internationale focus van Livable en versterkt de missie om een inclusieve wereld te creëren.

Schiettekatte legt uit: “We willen beiden dat ouderen, ook met dementie, meetellen in onze maatschappij. En zowel in Nederland als in China zoeken we naar geschikte steun op maat voor onze ouderen, zeker ook voor onze ouderen met dementie. Nieuwe concepten en inrichtingen van ouderenvriendelijke woningen spelen hier een cruciale rol bij. De samenwerking tussen Livable en Lan Senior Care speelt heel goed in op deze woningbehoefte. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking een wederzijds belang gaat dienen en ik kijk uit naar de vervolgstappen.”

Aan de ondertekeningsceremonie werd deelgenomen door Yi Lan Kanghua (Beijing) Senior Care Services Co., Ltd., en Beijing Peng Yi Times Human Resources Development Co., Ltd., uit China, onder begeleiding van Thomas Chengé„­. Xua Lan, CEO van Yilan Kanghua, gaf een indrukwekkende presentatie over China's vergrijzingsproces en de bijbehorende uitdagingen.

Vanuit Livable in Nederland waren Henk Middelkoop, Jan Booij, Frans Hoogeveen, Willem van Prooijen en Rosanne Kuijvenhoven aanwezig. Henk, partner bij Kokon Architectuur & Stedenbouw, gaf inzicht in de Nederlandse aanpak van vergrijzing en zorgvastgoed en Frans, dementiepsycholoog, belichtte hoe ontwerpgerichte zorgprogramma's de kwaliteit van leven van ouderen kunnen verbeteren.

Wij kijken na een feestelijke ceremonie uit naar een voorspoedige samenwerking waarin we mensen met een beperking ondersteunen om naar vol vermogen te leven.

Livable focust op zorgorganisaties met een complexe huisvestingsvraag. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!