Première Architones: op muzikale wereldreis met Ron van Leeuwen

08-02-2024

Op 7 februari vond de betoverende première van het album Architones van Kokon's eigen Ron van Leeuwen plaats. Tijdens deze feestelijke avond werd het publiek op muzikale reis meegenomen langs 's werelds meest iconische gebouwen.

Wat zijn we trots op Ron en wat hebben we genoten! De afgelopen vijf jaar mochten we regelmatig een voorproefje beluisteren en daar werden we steeds nieuwsgieriger van. Ook benieuwd? Het volledige album is te beluisteren via Spotify.

De betoverende melodieën en ritmes zijn de sonische representatie van de ziel van 's werelds meest iconische gebouwen. Zo komen onder andere het Groot Handelsgebouw, de Notre-Dame, de Chinese Muur en Kokon's eigen Hendrik Baskeweg aan bod.

Naast zijn dagelijks werk als architect en stedenbouwkundige houdt Kokon's directeur Ron van Leeuwen zich bezig met het componeren van muziek: "Over de verbanden tussen architectuur en muziek kan ik uitgebreid uitweiden, maar het is me pas in de afgelopen jaren gelukt daadwerkelijk een link te leggen."