Kokon monumenten in Rotterdamse architectuurgids

19-11-2021

Precies een week geleden kwam de nieuwe gids Rotterdam Architectuur Stad met de 100 beste gebouwen van Rotterdam uit en met trots kunnen we zeggen dat de oprichter van Kokon, Willem van Tijen, hier met wel vijf gebouwen in staat!

Deze handzame en up-to-date architectuurgids van Rotterdam van nai010 uitgevers/publishers toont de highlights van dé architectuurstad van Nederland: de nieuwste spraakmakende gebouwen, illustere iconen én verborgen juweeltjes van de stad. Je vindt het boek hier.

Willem Van Tijen, één van de belangrijkste pioniers van de volkswoningbouw in Nederland, begint in de jaren veertig aanvankelijk samen met Hugh Maaskant een bureau dat uitgroeide tot een van de meest toonaangevende woningbouwbureaus van Nederland. Zij ontwierpen onder meer het Groothandelsgebouw, Bergpolderflat, Citrusveiling, Het Industriegebouw en Parklaanflat in Rotterdam.

De ir. W. van Tijen Stichting zet zich in voor het behoud van het gedachtengoed en de architectonische werken van architect en volkshuisvester Willem van Tijen (1894-1974). In zijn lange carrière heeft hij een belangrijk oeuvre op het gebied van (sociale) woningbouw gerealiseerd. Dit heeft tot op heden geresulteerd in meer dan 10 rijksmonumenten. Voor de moderne historie van de bouwkunst is Van Tijen van evident belang geweest en de werken van deze wooningenieur pur sang verdienen alle aandacht. Bezoek de website hier: www.willemvantijen.nl