In de zon op het 3D-geprinte balkon

02-06-2023

De stad met de meeste zonuren van Nederland is er klaar voor: zomer op het Spaanse balkon van de Hendrik Baskeweg in Den Helder. Deel 1 van het grootste 3D-betonprint project ter wereld is bijna voltooid. Bekijk het volledige nieuwsitem hier.

Door middel van 3D-geprinte betonnen balkons en verbrede galerijen worden de twee gedateerde flatgebouwen in bewoonde staat geüpgraded. Wereldwijd is dit het grootste project tot dusver op 3D-betonprintgebied en de eerste keer dat de techniek op deze manier wordt toegepast. Hierdoor wordt de levensduur van de gebouwen met 50 jaar verlengd.

Bewoner Francien Buyvoets vertelt opgelucht: "Eindelijk gingen die deuren open. Iedereen begon meteen schoon te maken. Ik denk dat flat nog nooit zo schoon is geweest. Ik heb veel meer ruimte en mijn zicht op het wad is veel beter. Heel tevreden." Na de zomer worden de puntjes op de ï gezet, zodat bewoners voor nu kunnen genieten van het mooie weer.

Nieuwsitem: NH Nieuws, Jurgen van den Bos

Foto's: Samen bouwen aan Den Helder
Kokon: Ron van Leeuwen, Peter van Middelkoop, Wim Baas, Thom Pegman
I.s.m. Woningstichting Den Helder, Bruil, Movares, Helder Vastgoed BV, Renovum, Aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder B.V., Hi-Con Nederland