Feestelijke start bouw De Plantage

21-04-2022

Vorige week gaven wethouder Marlies Volten en toekomstig bewoner Frans van der Ham het ‘symbolische’ startsein voor de bouw van de appartementen De Plantage in Hooghkamer Voorhout. Symbolisch, want de eerste palen van de appartementen zijn al in januari de grond in gegaan. Inmiddels zijn we al weer even bezig met het opbouwen van de ruwbouw. Helaas kon het feestelijke moment door covid niet eerder plaatsvinden. Maar nu de situatie het weer toeliet, was het feest voor toekomstige bewoners, belanghebbenden en collega’s. En werd er geproost op een voorspoedige bouw!

Architect Henk is enthousiast: "Het ontwerp van het appartementengebouw is uniek en gebaseerd op de bollencultuur in deze streek. Leuk detail is dat de balkons geïnspireerd zijn op de bollenkistjes die gebruikt worden in de bollenteelt!" Lees hier meer.

‘Dat we hier weer een prachtige plek om te wonen realiseren, is een feit’, zegt Yvonne Van Der Hulst. ‘Samen met Kokon Architectuur & Stedenbouw hebben we deze bijzondere appartementen ontworpen. Behalve het hoge afwerkingsniveau en mooie materiaalgebruik, hebben we de appartementen voorzien van bijzondere detailleringen die veel openheid creëren aan de achterzijde van het gebouw.’