Upgrading 6 flats aan Parnassialaan Hellevoetsluis

09-02-2015

Inmiddels is de aannemer gestart met de uitvoeringswerkzaamheden voor de upgrading van de 6 galerijflats aan de Parnassialaan te Hellevoetsluis.

Door subtiele toevoegingen van verdiepingshoge witte verticale betonnen elementen tegen de galerij- en de balkonvloeren worden de 6 galerijflats aan de Parnassialaan getransformeerd tot een gebouw met een totaal nieuwe uitstraling. Door de verticale elementen te laten verspringen en door gebruik van nieuwe glazen- én lamellenhekwerken ontstaat er een dynamisch beeld. De horizontale belijning van de galerijflat wordt hiermee ook doorbroken.

De gebouwen krijgen elk een uitgebreide entreehal met een extra lift die onderdeel wordt van de architectonische uitstraling van het gebouw. De kopgevels worden meegenomen in de totale uitstraling. De omkadering van de kopgevels krijgt dezelfde kleur en materiaal als de nieuwe lift.

Het bestaande metselwerk van de bergingslaag op maaiveld en de technische ruimte op het dak worden gekeimd in een antraciet kleur waardoor er een mooi contrast ontstaat met de toegevoegde witte en oranje gekleurde gevelelementen.

De verwachte oplevering: voorjaar 2016.