Klimaatadaptieve stedenbouw

Klimaatadaptieve stedenbouw

Met tientallen jaren ervaring in het naadloos integreren van landschap, klimaat, groen en water in onze stedelijke ontwerpen, is Kokon voorstander van een holistische benadering die ons milieu beschermt en tegelijkertijd de leefbaarheid van stedelijke ruimten verbetert. Door middel van strategische ontwerpinterventies die inspelen op klimaatuitdagingen, navigeert Kokon door de ingewikkelde balans tussen menselijke behoeften en natuurlijke ecosystemen, wat resulteert in bloeiende gemeenschappen die veerkracht, innovatie en harmonie met de natuur belichamen. Onze klimaatadaptieve strategieën sluiten naadloos aan op wereldwijde duurzaamheidsdoelen en dragen bij aan het creëren van steden die welzijn, inclusiviteit en milieubeheer hoog in het vaandel hebben staan.

Kokon's expertise in klimaatadaptieve stedelijke planning wordt geïllustreerd door transformatieve projecten zoals Aria-Zuid in Goes en Hooghkamer in Voorhout, die duurzaamheid naadloos integreren met stedelijk ontwerp.

In het geval van Aria-Zuid in Goes, toonde de visie van het creëren van een dorp in de stad Kokon's geïntegreerde en duurzame aanpak. Het project heeft op doordachte wijze groene ruimten behouden en verbeterd en tegelijkertijd klimaatinterventies voor veerkracht ingebouwd. Het plan hield met name rekening met dreigende klimaatveranderingen, zoals extreme droogte en regenval. De integratie van talrijke bomen, heggen en struiken, samen met biodiversiteitsbewuste architectuur en groene buitenruimtes, illustreert de holistische duurzaamheid van het project.

Ook Hooghkamer in Voorhout is een voorbeeld van Kokon's streven naar duurzaamheid. De Singels wijkuitbreiding omarmt een groen-centrisch ontwerp, benadrukt de aanwezigheid van water en belichaamt echte duurzaamheid. Met name De Wals, een wijk in de wijk, toont "Plus op de Meter" woningen die meer energie opwekken dan ze verbruiken, waardoor het een baken van energie-efficiëntie is. Andere buurten zoals De Plantage en Sonate belichamen ook Kokons ethos door groen te integreren en een "tuindorp"-ambiance te creëren. Hooghkamer dient als een opmerkelijk voorbeeld van het bevorderen van een levendige woonsfeer door middel van diverse buurten, ontspanningsruimtes en panoramische vergezichten.