Ons Dorp

Van Gebroeders Blokland kregen wij de opdracht om 72 woningen te ontwerpen voor Ons Dorp, voorheen bekend als De Blauwe Zoom. Het dorpse gevoel van Hardinxveld-Giessendam is uitgangspunt geworden voor het geheel. De verschillende architectuurstijlen die gehanteerd zijn, sluiten hier naadloos op aan.

De typische kleine dijkwoningen met de topgevels die gesierd worden door een bescheiden opmetseling vormen de basis voor het ontwerp van veel van de twee-onder-één kap- en vrijstaande woningen. Hier en daar heeft ook een rijtje woningen deze stijl meegekregen.

Verder wordt ook aansluiting gezocht bij de schuren die langs de Buitendams gelegen zijn, zowel aan de rivierkant als aan de polderzijde. Sobere, doelmatige architectuur met eerlijke, gedekte materialen is het resultaat.

Als extra is een rieten kap toegevoegd, iets dat niet veel meer terug te vinden is in Hardinxveld-Giessendam. In vroeger tijden wel, maar inmiddels zijn veel authentieke rieten daken vervangen door andere materialen.

De totale architectuur levert een interessante mix op die aansluit bij de lokale traditionele architectuur. Daarmee heeft Kokon een perfecte slag weten maken richting de realisatie van een herkenbare nieuwbouwwijk die de prettige titel 'Ons Dorp' heeft gekregen.

Impressies door: Nuvastgoed

Locatie Hardinxveld
Opdrachtgever Gebroeders Blokland
Team
Henk Middelkoop directeur / architect
Kübra Çagdas Projectleider / BIM-modelleur
Eric Holthuis architect / parametrisch expert
Levi Makatita bim modelleur