De Blauwe Zoom

Van Gebroeders Blokland gebroedersblokland.nl hebben we de opdracht gekregen om 72 woningen te ontwerpen. Het dorpse gevoel van Hardinxveld Giessendam is uitgangspunt geworden voor het geheel.

De verschillende architectuurstijlen die gehanteerd zijn, sluiten hier naadloos op aan.

De typische kleine dijkwoningen met de topgevels die gesierd worden door een bescheiden opmetseling vormen de basis voor het ontwerp van veel van de tweekappers en vrijstaande woningen. Hier en daar heeft ook een rijtje woningen deze stijl meegekregen.

Verder wordt er ook aansluiting gezocht bij de schuren die langs de Buitendams gelegen zijn. Zowel aan de rivierkant als aan de polderzijde. Sobere doelmatige architectuur met eerlijke gedekte materialen zijn het resultaat.

Als extra is een rieten kap toegevoegd. Nu niet veel meer terug te vinden in Hardinxveld Giessendam. In vroeger tijden wel, maar inmiddels zijn veel authentieke rietdaken vervangen door andere materialen.

De totale architectuur levert een interessante mix op die aansluit bij de locale traditionele architectuur. Daarmee heeft Kokon een perfecte slag weten maken richting de realisatie van een herkenbare nieuwbouwwijk die de gezellige titel “Ons Dorp” heeft gekregen.

Locatie Hardinxveld
Opdrachtgever Gebroeders Blokland