Zorgcomplex

Voor stichting Gemiva-SVG, op AZS-terrein te Schoonhoven, heeft Kokon het ontwerp gemaakt voor de huisvesting van 32 cliënten met verstandelijke beperking.

De 32 cliënten worden ondergebracht in een L-vormig-gebouw. Het gebouw is 2-laags opgezet met een kap. De cliënten zijn verdeeld in 4 groepen van 8. Elke cliënt heeft een zit/slaapkamer met een eigen badkamer. Alle groepen beschikken over een grote gemeenschappelijke woonkamer met een ruime keuken en een grote gemeenschappelijke tuin op de begane grond of een ruim serre op de verdieping. In elke groep zijn ook ondersteunende functies gerealiseerd, o.a.; een wasruimte, een linnenkamer en bergruimten.

De architectuur is fris en speels door toepassing van een frisse bruine steen op begane grond in combinatie met een wit gestucte gevel op de verdieping. De architectuur sluit hiermee aan op de overige te realiseren grondgebonden woningen op het AZS-terrein.

Naar verwachting zal na de bouwvak van 2021 gestart worden met de uitvoering.

Locatie Schoonhoven
Opdrachtgever Gemiva SVG