Bouquet patiowoningen

Gelegen op het wigvormige stuk grond tussen de wegen Hoofdland en Bouquet in Zwijndrecht zullen in 2020 21 patio woningen verrijzen. Een gezellige buurt met een moderne architectonische signatuur waar privacy en toenadering hand in hand zullen gaan.

De in basis éénlaags woningen omarmen allen een eigen patio. Deze patio’s zijn het middelpunt van de woningen en de vervlechting van binnen en buiten leidt tot een royale woonervaring uniek in het huidige woningaanbod. Het horizontale karakter maakt de woning in de basis al levensloopbestendig en aanvullende indelingsvarianten waarvoor de bewoners kunnen kiezen, maken dat de woningen maximaal zullen voldoen aan de woonwensen van de huidige woonmarkt.

De keukens aan de voorzijde van de woning zijn voorzien van een groot hoekraam wat sociale interactie stimuleert en een ongedwongen sociale controle mogelijk maakt. De straatjes zijn derhalve ideale speelplekken voor kinderen.

De modern ingestoken detaillering met een tijdloos en fris metselwerk, waarborgen het overkoepelende beeld van een buurt waarin de individuele expressie per woning voortkomt uit de keuzes voor de opbouwen en dakterrassen die de bewoners in aanvang zullen maken. Deze keuzes leiden tot een rijkelijk gevarieerd straatbeeld waarin elke woning qua vorm uniek zal zijn en de individuele expressie gewaarborgd.

Locatie Zwijndrecht
Opdrachtgever Van Pelt Projectontwikkeling
BVO 3.526 m²
Team
Roy Gorissen architect
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige