Buurtschap Te Veld

Buurtschap te Veld is niet zomaar een buurt. Hier woon je letterlijk in het groen, met je buren.  De natuur is de basis, de woningen zijn te gast. Het gebied van 137.000 m2 groot ligt in het noorden van Eindhoven, aan de Castiliëlaan.

Wie een nieuwe woonwijk bouwt, kan uitgaan van de gewenste woningen, en daaromheen het groen bedenken. Bij Buurtschap te Veld werken we compleet andersom. Door hier op door te bouwen ontstaat er een groen raamwerk met daarin verschillende ‘kamers’. In elke kamer komen zo’n 30-80 woningen, Kokon ontwerpt kamer E. In de kamers zijn de woningen anders geplaatst dan op andere plekken gebruikelijk is. Niet in een strak patroon van rijtjes met elk een eigen voor- of achtertuintje. Hier woon je in het landschap.

In de kamers tussen de woningen ligt een uitdagend open veld. Hier voel je de rust en vrijheid, maar het biedt ook alle ruimte om te spelen, samen te eten of samen of iets anders te ondernemen. Misschien wordt het een moestuin, een boomgaard of een speelplek. Of het blijft lekker leeg. De bewoners van de kamer bedenken zelf wat het beste is.

Locatie Eindhoven
Team
Renske de Meijer architect
Chiel de Jong Assistent ontwerper
Henk Middelkoop directeur / architect
Henk Middelkoop directeur / architect