De Fonteyne

De westelijke entree van het centrum van Vlissingen is in het plan De Fonteyne geherstructureerd. Kokon verzorgde het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp.

Het complex bestaat uit twee gebouwen, een stadsplein en een waterplein alsmede een parkeergarage in drie ondergrondse lagen. Het hoofdgebouw is geïnspireerd op een Venetiaans ‘palazzo’.

De commerciële ruimte is verdeeld over twee lagen. Hier boven bevinden zich drie lagen met woningen rondom een hof. De gevel is uitgevoerd in glazen bouwstenen en groen geglazuurde bakstenen. De winkels worden op een subtiele manier gekoppeld aan de bovenliggende woningen met esthetische elementen, zoals pilasters, vrijstaande kolommen en diepe negges. Een hoge, transparante luifel bekroont de gevel en accentueert het winkelgebied. Alle glazen bouwstenen zijn prefab aangevoerd in elementen van diverse afmetingen. Om de opwarming van de ruimtes achter het glas te beperken zijn brede, geventileerde spouwen toegepast.

De Fonteyne bestaat uit 53 koopappartementen vrije sector, ca. 6000 m² winkelruimte en 400 ondergrondse parkeerplaatsen.

Locatie Vlissingen
Opdrachtgever BAM Vastgoed
BVO 27.100 m²