De Lindehoeve

Boerderij de Lindehoeve werd door de hogesnelheidslijn die de Hoekse Waard doorkruist, afgesneden van de landerijen. Zodoende kreeg Stichting Cavent de mogelijkheid om de hoeve met 27 gehandicapte clienten te gaan betrekken. Woonstichting HW Wonen verzorgde de aankoop en realiseert het project.

De ruime schuur biedt de mogelijkheid om diverse appartementen op te nemen rondom een binnenwereld, voorzien van atrium, lichtstraat en binnentuin. Bewoners krijgen elk een eigen appartement, terwijl er ook gezamenlijke woonkamers zijn. In het voorhuis is een logeerhuis opgenomen inclusief een oefenappartement. 

Door respectvol om te gaan met authentieke elementen, zoals bijvoorbeeld spantconstructies, is er een sfeervol en bijzonder project ontstaan. Diverse eisen op het gebied van brandveiligheid hebben geresulteerd in compartimenteringen. Door deze uit te voeren middels verdiepingshoge glaswanden heeft het complex haar openheid behouden.

De bewoners van de Lindehoeve kunnen overdag lichte arbeid verrichten, zoals het verzorgen van de planten en de dieren of het maken van producten.

Locatie Mookhoek