Landelijk wonen

In de landelijke uitbreiding ‘de Contreie’, aan de rand van Oosterhout, wordt een klein aantal luxe twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen uitgevoerd op ruime kavels. Het beeldkwaliteitsplan dat een moderne vormentaal en een afwisseling van lichte kleuren en metselwerk voorschrijft was een welkome duw in de rug naar een lekker fris plan met heldere vormen en levendige gevels. De detaillering van de massa’s zijn mooi scherp gehouden. We hebben onszelf de regel opgelegd geen multiplex beplating toe te passen, dat is gelukt! Goten en luifels, maar ook de hwa’s (vierkant), de erkers en de dakkapellen worden uitgevoerd in zink. Kozijnen liggen diep in het metselwerk en vormen samen met terugkerende accentvlakken, in contrasterende steenkleur, een dynamische compositie.  De keramische pannen zijn ingetogen grijs en vlak uitgevoerd. Groene erfbegrenzingen worden in de uitvoering meegenomen. Ook een modern plan kan warm en landelijk zijn.

Locatie Oosterhout