Maaslandse Zoom

Wonen in een rustig straatje of aan een parkje, in een groene omgeving waar je de buren kent en groet. Waar je zo de natuur inwandelt en kan sporten om de hoek. Kleinschalig en dorps, maar met alle nodige voorzieningen én grote steden in de buurt. Dat is wonen in nieuwbouwplan Maaslandse Zoom. Hier creëren we drie deelgebieden met elk een eigen sfeer. In totaal 109 eengezinswoningen én appartementen in verschillende prijsklassen, zowel koop als huur.

Langs de centrale groene zichtlijn creëren we in Maaslandse Zoom drie sfeergebieden in een goed afgestemde architectuur. Allereerst ’t Landje, de entree van de wijk. Hier krijgen de woningen een eigentijdse architectuur, passend in het landschappelijke karakter. Lichte gevels en karakteristieke elementen, zoals erkers. Vervolgens De Slagen, dat de verbinding tussen de andere twee deelgebieden vormt. Hier staan de woningen in het groen. Aan de rand van het Voedselbos komt De Uitkijk: appartementen die uitkijken op de Maaslandse polder. De vier- of vijflaagse woongebouwen krijgen fraaie kappen en topgevels.

Doordat we de cultuurhistorische kwaliteiten van het landschap en het dorpse karakter respecteren, worden ook de ecologische waarden en biodiversiteit behouden én versterkt. Bijvoorbeeld door de toepassing van natuurlijke slootoevers langs de brede watergangen in het plan. Verder wordt regenwater waar mogelijk opgevangen en hergebruikt, worden er duurzame materialen gebruikt en passen we beplanting toe om verharding te minimaliseren en hittestress te voorkomen. Zo ontstaat er een nieuwe, gezonde woonbuurt die klaar is voor de toekomst. Net als de woningen uiteraard, die klimaatneutraal worden gebouwd, zonder gasaansluiting.

Naar verwachting start de verkoop in het tweede kwartaal van 2024.

Locatie Maasland
Opdrachtgever BPD
Team
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige
Renske de Meijer architect
Wim Baas projectleider / technisch ontwerper