Munnekeweij, zorgcentrum

In opdracht van St. Antonius van Padua werd in Noordwijkerhout een nieuw woon-zorgcomplex gerealiseerd. Een gebouw waarin een verpleeghuis, een gezondheidscentrum, een kinderdagverblijf, gehandicaptenwoningen en een groot aantal appartementen zijn gehuisvest, en dat voorzien is van overdekt parkeren, uitgebreide (dak)tuinen en een atrium voor gemeenschappelijke doeleinden.

Door de schaal en veelvoud van functies is gekozen voor een heldere opzet van de gebouwen: een symmetrische compositie met duidelijk herkenbare bouwdelen die verbonden worden door laagbouw en het atrium met een glazen dak. Hierdoor ontstaat een luchtig geheel en wordt voorkomen dat de schaal van de gebouwen te overheersend zal zijn ten opzichte van de woonwijk Mossenest II.

Het gebouw kent verspringende gevels, veel en gedoseerd kleurgebruik, platte en schuine daken en diverse verbijzonderingen. De woningen zijn gevarieerd: van 90 tot 135 m², ruime plattegronden met 2 of 3 slaapkamers.

Locatie Noordwijkerhout
Opdrachtgever St. Antonius van Padua