Noordmolenstraat

Kokon is niet alleen gespecialiseerd in het oplossen van grootschalige architectonische- en stedenbouwkundige vraagstukken. Onze kracht ligt juist ook in kleiner renovatie- en restauratiewerk. 

Dit project betreft de renovatie van een woning aan de Noordmolenstraat te Rotterdam. Het pand, dat vier verdiepingen telt, wordt net als ons project aan de Tollensstraat opgesplitst in drie appartementen. De begane grondverdieping behoudt zijn functie als winkelpand. Het pand was gebrekkig onderhouden en in slechte staat, waardoor de opgave niet alleen de verdeling van het pand, maar ook een stevige renovatie van de bestaande constructie betrof.  

De houten balkenlaag was er op veel plaatsen dusdanig slecht aan toe dat deze op meerdere verdiepingen deels is vervangen. Aan de achterzijde van het pand zijn de balkons volledig vernieuwd. Tenslotte is ervoor gekozen om het bestaande zadeldak met dakkapellen te vervangen door een mansardekap, om de bruikbare ruimte op de zolderverdieping te maximaliseren. Er is lang aan de plattegronden gewerkt om een zo optimaal mogelijke verdeling van de woonruimtes te creëren. De gerealiseerde appartementen zijn ruim, licht en plezierig. 

Locatie Rotterdam
Team
André van Deursen architect / erfgoedprojectleider
Jeroen Moerman architectonisch erfgoedontwerper
Rafaël van Hees architectonisch erfgoedontwerper