Parkflat

Parkwijk is een nieuwe wijk, midden in het centrum van Lekkerkerk. Het appartementengebouw ‘Parkflat’, dat Kokon ontwierp voor woningcorporatie QuaWonen, omvat tweeënveertig levensloopgeschikte sociale huurappartementen. Wonen in de Parkflat maakt het mogelijk om zelfstandig wonen en zorg te combineren. Parkwijk is een rustig woongebied, met een ruim, overzichtelijk en zeer groen straatbeeld, aangrenzend aan een park. Op minder dan vijf minuten loopafstand bevindt zich het centrum van het dorp.

Het gebouw bestaat uit 4 lagen met 12 woningen per laag aan weerszijde van een corridor. De gevel is volledig opgetrokken uit metselwerk en kent een variatie aan balkons, die een gemetselde borstwering hebben. De behuizing van de zonwering gaat achter het metselwerk verscholen.

Het gebouw staat ‘met zijn voeten’ in het water. Hierdoor hebben de appartementen aan de oostzijde een terras (begane grondwoningen) of balkon aan het water. De entree is via een bruggetje te bereiken. De appartementen aan de westzijde van het complex kijken uit over het park. Aan de oostzijde van het appartementencomplex is voorzien in parkeergelegenheid.

De entreehal is ruim van opzet. De glazen lichtkoepels op het dak, de verticale glasstroken in de gevels en de vides, waarvan de hekwerken van glas zijn, zorgen ervoor dat de Parkflat van binnenuit een lichte, transparante en luxe uitstraling krijgt. Op de begane grond van het gebouw bevinden zich de stallings- en laadplek voor achttien scootmobiels, de bergingen van de woningen en een multifunctionele ruimte.

De appartementen zijn per 2 beuken onderling spiegelbeeldig van opzet, met twee slaapkamers, een ruime badkamer, een apart toilet, een inpandige berging én een aparte berging. De ruime woonkamer heeft een open keuken en een royaal balkon of terras. Alle appartementen zijn levensloopgeschikt. Alle voorzieningen voor scootmobiels zijn aanwezig.

Alle appartementen worden volledig verwarmd met vloerverwarming. De temperatuur in de woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer zijn per vertrek in te regelen. Het gebouw is ook voorzien van zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening.

Het appartementengebouw behelst alle aandachtspunten waar wij bij Kokon oog voor hebben: duurzaam, solide, bewonersvriendelijk, levensloopbestendig, en architectonisch uitstekend gedetailleerd.

Locatie Lekkerkerk
Opdrachtgever QuaWonen
BVO 5.761
Team
Süleyman Özbek bureaumanager / architect
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige