Swetterhage, fase 3 woningen

Voor stichting Gemiva-SVG, op de locatie Swetterhage aan de Blankaartweg te Zoeterwoude, heeft Kokon het ontwerp gemaakt voor de huisvesting van 72 cliënten met verstandelijke beperking. Dit betreft de 3e fase van een langlopende metamorfose waar Kokon al jaren bij betrokken is. Het project startte voor Kokon in 2003 met een stedenbouwkundig plan. De fasen 1A, 1B en 2 zijn inmiddels gerealiseerd.

De 72 cliënten voor fase 3 worden ondergebracht in 2 identieke gebouwen. De gebouwen zijn 2-laags opgezet met een dakopbouw waarin de installaties zijn gepositioneerd.

De cliënten zijn verdeeld in 8 groepen van 9. Elke cliënt heeft een zit/slaapkamer met een eigen badkamer. Alle groepen beschikken over een grote gemeenschappelijke woonkamer met een ruime keuken en een grote gemeenschappelijke tuin of een ruim terras. In elke groep zijn ook ondersteunende functies gerealiseerd, o.a.; een wasruimte, een linnenkamer en bergruimten.

Net als voorgaande fasen heeft fase 3 ook zijn eigen architectuurstijl waardoor de diversiteit binnen de gehele locatie Swetterhage wordt versterkt. Combinatie van kunststof beplating (horizontaal gepotdekselde sidings) en stucwerk als gevelmateriaal zorgen voor een fris en speels beeld.

Locatie Zoeterwoude
Opdrachtgever Gemiva SVG Groep
BVO 2.837 m²
Team
Süleyman Özbek bureaumanager / architect