Villa Achterwillenseweg

Aan een mooi oud lintweggetje in Gouda zijn nog diverse open gaten die ingevuld mogen worden met bebouwing. Dit in verband met de totale transitie van dit voormalige tuindersgebied dat grenst aan een natuurgebied en de reeuwijkse plassen.  

Het ontwerp voor een villa is afgestemd op ontwerpen en realisaties van andere vrijstaande woningen langs de Achterwillenseweg. Het doortrekken van de pannen tot op het maaiveld en het gebruik van hout aan de gevel is ingegeven door de ambitie om een robuuste uitstraling te realiseren, zonder in al te tijdelijke en modieuze oplossingen te vervallen.

De woning wordt voorzien van stucwerk op een dik isolatiepakket, zodat ook qua duurzaamheid de score van de huidige dag bereikt kan worden.

Het geheel staat op een mooie hoek die de entree vormt van de nieuwe woonwijk Middenwillens. Samen met de villa aan de andere kant van de ontsluitingsweg ontstaat er zo een fraai ensemble op een prominente plek.

Locatie Gouda