Willemsbuiten fase 3

De nieuwe Tilburgse wijk Willemsbuiten, onderdeel van het ontwikkelingsgebied Stappegoor, bestaat uit 6 buurten van elk tussen de 60 en 100 woningen, met totaal 480 woningen. Het hart van elke buurt in Willemsbuiten bestaat uit een groene brink. Op dit plein is ruimte te over om te spelen, en er kan een gezellig buurtfeest worden gehouden. De omgeving is ruim opgezet met veel groen.

Elke buurt is ontworpen rond een eigen thema, en voor fase 3 heeft Kokon rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen ontworpen in jaren '30-stijl, in wit gekeimde baksteen. Deze stijl kenmerkt zich door langs- en dwarskappen met een overstek, een spekband die de gevel in verdiepingen verdeelt, deels teruggemetselde horizontale metselwerkbanden en rollagen.

Dakgoten zijn uitgevoerd in wit, overig houtwerk in antraciet, en ramen zijn onderverdeeld met roedes. Verder zijn woningen uitgevoerd met erkers en een geprononceerde luifel, en zijn twee-onder-één-kapwoningen voorzien van karakteristieke trappenhuizen die uitsteken in het dak, en de vrijstaande woningen hebben een topgevel.

Locatie Tilburg
Team
Mark van Stijn senior project architect / BREAAM-expert
Roy Gorissen architect