Wonen in Ambacht

Vlak tegen de oude structuur van Hendrik Ido Ambacht aan, is een wijkje in ontwikkeling dat in nauwe samenwerking tussen ontwikkelaar, kopers en Kokon langzaam maar zeker gestalte krijgt. Verschillende typen woningen, van bungalows en rijwoningen tot tweekappers en vrijstaande woningen zijn rondom een centraal pleintje gegroepeerd tot een ontspannen ensemble met een beschut karakter.

De koper heeft in het tot stand komen van de architectuur grote invloed gehad, in verschillende sessies zijn samen met hen de voorkeuren voor wat betreft de stijl, het kleurenpalet van het metselwerk, de dakpannen en de kozijnen, de kenmerkende details en de prioriteiten in de organisatie van de woning in kaart gebracht. 

Dit heeft tot een proces geleid waarin voor alle betrokkenen plezier en effectiviteit hand in hand gingen. De directe communicatie tussen koper, architect, ontwikkelaar en makelaar aan één tafel was snel, eenduidig en doeltreffend, iets waar alle betrokkenen enorm van hebben geprofiteerd. Dat is ook terug te zien aan het resultaat; een architectuur met een warm karakter waarin invloeden zijn terug te vinden van de jaren '30- en cottagestijl. Aan de afstemming tussen de keramische, bruinoranje dakpan en het gemêleerde bruinrood en levend wit van de metselwerkvlakken is veel aandacht besteed; zij smeden het plan tot een sterke en herkenbare eenheid.

Locatie Hendrik Ido Ambacht
Opdrachtgever Van Wijnen
Team
Ron Van Leeuwen directeur/ architect / stedenbouwkundige