Excursie Aalborg

09-10-2019

Als vervolg op onze bureau-excursie naar Kopenhagen en Malmö, waar we vele prachtige projecten bezocht hebben op het gebied van architectuur en stedenbouw, brachten enkele Kokonners afgelopen maandag een bezoek aan Aalborg.

Aalborg staat bekend om z’n hoogwaardige cementwinning, geschikt om ultrahogesterktebeton van te maken. Hi-Con – een leverancier waarmee Kokon eerder samenwerkte bij projecten als Heiligharn in Den Helder – heeft zich gespecialiseerd in ultrahogesterktebeton en heeft zijn hoofdkantoor in Aalborg.

Op het moment werkt Kokon samen met Hi-Con Nederland – een joint venture van Hi-Con en Bruil – aan het project Hendrik Baskeweg te Den Helder. Gezamenlijk werken we aan het grootste 3D-betongeprinte project ter wereld! Een goede reden om dit bedrijf en haar fabriek te bezoeken, zodat we een goede indruk van de maakbaarheid, de toepassings- en afwerkingsmogelijkheden en het engineeringsproces van ultrahogesterktebeton konden krijgen.

De dag werd afgesloten met het bezoek van enkele referentieprojecten van Hi-Con te Aalborg, en daarnaast werden enkele vermaarde architectuurprojecten uit de twintigste eeuw aangedaan – het Kunsten Museum van architect Alvar Aalto, het Musik House van Coop Himmelb(l)au en het Jorn Utzon Center van de gelijknamige Deense architect.