Ron in speciaal-uitgave Aria Magazine

29-04-2022

Begin deze maand startte de eerste fase van Aria-Zuid en ter ere hiervan worden in dit eenmalige magazine de groene plannen voor de nieuwe wijk besproken. Ron van Leeuwen: "Met Aria-Zuid hebben we een groene wijk ontworpen, met een gezellige en ontspannen sfeer en een typisch Zeeuwse uitstraling."

Aria-Noord in Goes is inmiddels nagenoeg afgerond, de mensen wonen er graag, en de ontwikkeling van Aria-Zuid staat in de startblokken. Deze volgende fase vormt één geheel met Aria-Noord. Dit uit zich onder meer in een continuïteit van sfeer, uitstraling, materiaalgebruik, straatprofielen en korrelgrootte. Het plan wordt gekarakteriseerd door een schakeling van openbare ruimtes, verbonden door een langzaamverkeersroute.

Ontmoeting en interactie tussen bewoners wordt gestimuleerd in een openbaar gebied dat zo veel mogelijk is toegesneden op de voetganger. Groen speelt een belangrijke, soms onderschatte rol bij het creëren van een aangenaam en gezond leefklimaat. Een zorgvuldige groeninrichting helpt om aangename verblijfsplekken te creëren, biodiversiteit te stimuleren en draagt direct bij aan het geluk en gezondheid van bewoners. Meer weten? Download hier het hele magazine.